Citromos szelet
Tészta:
30 dkg liszt
20 dkg porcukor
6 dkg zsír
1 csomag sütőpor
2 tojás
2-3 evőkanál tej
A tésztát összegyúrjuk, majd két lapot sütünk belőle.
Krém 1:
Lábasban 4 evőkanál liszt és 1 evőkanál búzadara keverékéhez apránként hozzákeverünk 5 dl tejet (így nem csomósodik), majd sűrűre főzzük.
Egy másik lábasban egy citromos vagy vaníliás pudingport 3 dl tejben, 2-3 evőkanál cukor hozzáadásával, a pudingporos tasak utasításai alapján sűrűre főzünk.
Mielőtt a pudingos krém kihűlne, az előző lisztes krémmel melegen összekeverjük.
Krém 2:
25 dkg margarint, 25 dkg porcukorral habosra keverünk, majd ízesítjük 1 citrom lereszelt héjával és levével.
Összekeverjük a krémeket és a két süteménylap közé töltjük.
A süteményt állni hagyjuk több órára, vagy egy napra, hogy megpuhuljon a tészta.
Felszeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.
|