Kekszes krémes
Egy kb. 30 x 22 cm-es tepsi alját (vagy egy fóliával kibélelt dobozt) kirakjuk négyzet formájú háztartási keksszel és a következő krémet tesszük rá:
Krém hozzávalói:
2 csomag vaníliás pudingpor
fél tasak zselatin (10 g)
2 db tojássárgája
8 evőkanál cukor
1 evőkanál finomliszt
8 dl tej
A hozzávalókat egy lábasban először csak egy kevés tej hozzáadásával csomómentesre keverjük, majd folyamatosan hozzávegyítjük a maradék tejet is. Elkezdjük főzni, közben gyakran megkeverjük. (Ha nagyon sűrűnek találjuk, adjunk még hozzá tejet).
Közben a 2 tojásfehérjét felverjük habbá.
Amikor a puding már besűrűsödött és bugyog, hozzáadunk 12 dkg margarint és a tojások felvert habját.
A forró krémet óvatosan a kekszre öntjük (vigyázva, mert ha hirtelen öntjük, elmozdulhat a lerakott keksz) és azonnal kirakjuk a tetejét is keksszel az alsó sor mintázatának megfelelően. (Azért kell azonnal kirakni a tetejét, mert a későbbiekben már megköt a puding és nem ragadna rá a keksz)
Másnapra megpuhul és gyönyörűen lehet szeletelni a kekszek mentén kockára.
Lehet variálni is:
- más ízű pudingporból készíteni,
- tortabevonóval leönteni a tetejét,
- a puding tetejére keksz helyett gyümölcsöt és gyümölcskocsonyát rakni,
- a krém felét ráönteni a kekszre, majd gyümölcsöket rakni rá és a krém másik felét is rátenni, végül a kekszet.
|