|
Sajtkrmes kosrka
Tszta:
28 dkg lisztet, 20 dkg margarint, 1 egsz tojst, 1 kvskanl st, s 25 g (kemping sajt jelleg) sajtkrmet jl sszedolgozunk.
A tsztt lisztezett deszkn 3-4 mm vkonyra nyjtjuk. Ha ragacsos lenne, adjunk hozz mg egy pici lisztet!
Egy nagyobb kr alak szaggatval, vagy pohrral akkora krket szaggatunk a tsztbl, amivel ha a kosrkkat kibleljk, a tszta a kosrkaforma peremig r, de fl cm-t tl is lghat rajta, mert slskor sszeesik.
Miutn a tsztval vkonyan kibleltk a kosrkkat, tepsire rakjuk ket, s elmelegtett stben 180 fokon kb. 14 perc alatt vilgosra stjk. Mg melegen vatosan kitgetjk ket a formbl, s mris mehet a formkba a kvetkez adag (ha nincs elg formnk).
Tltelk:
2 dl tejbl, 2 evkanl rtesliszttel sr ppet fznk. A tzrl levve hozzadunk 2 tojssrgjt, 10 dkg margarint, egy csipet st, s 25 g sajtkrmet. Habosra keverjk.
Ha kihlt, hozzadunk 10 dkg reszelt sajtot, majd a krmet a kosrkkba tltjk, tetejket reszelt sajttal megszrjuk.
A megadott mennyisgbl kb. 24 db sajtos kosrka lesz.
| |