Gofri
Egy nagyobb tlban 40 dkg lisztet, 1 csomag stporral elkevernk.
3 tojssrgjt, 12 dkg kristlycukrot, 1 csomag vanlis cukrot, 12 dkg olvasztott margarint, csipet st, kevs reszelt citromhjat, 5 dl tejet jl elkevernk, s a liszthez adjuk.
A 3 tojsfehrjt felverjk habb, s az elz masszval lazn sszeforgatjuk.
Felmelegtjk a gofristt, amit minden sts eltt egy picit olajozunk kenecsettel.
Belentnk egy adag tsztt (kb. 1 leves merkanllal), rcsukjuk a fedelt, gy a tszta felveszi a formt.
A stsi id kb. 3-4 perc (gofristnknt eltrhet).
vatosan kiszedjk a megslt gofrit, picit olajozzuk a formt, s mehet bele a kvetkez adag.
Az elkszlt gofrikat ne pakoljuk egymsra melegen, mert a gztl elpuhulnak, sszenyomdnak.
Porcukorral, lekvrral, pudinggal, csokintettel tlalhatjuk.
Frissen langyosan, s ksbb hidegen fogyasztva is finom.
A megadott mennyisgbl kb. 8 db „virg” alak vagy 16 db „ngyzet” alak gofri lesz a st mintzattl fggen.


|