Gofri
Egy nagyobb tálban 40 dkg lisztet, 1 csomag sütőporral elkeverünk.
3 tojássárgáját, 12 dkg kristálycukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, 12 dkg olvasztott margarint, csipet sót, kevés reszelt citromhéjat, 5 dl tejet jól elkeverünk, és a liszthez adjuk.
A 3 tojásfehérjét felverjük habbá, és az előző masszával lazán összeforgatjuk.
Felmelegítjük a gofrisütőt, amit minden sütés előtt egy picit olajozunk kenőecsettel.
Beleöntünk egy adag tésztát (kb. 1 leves merőkanállal), rácsukjuk a fedelét, így a tészta felveszi a formát.
A sütési idő kb. 3-4 perc (gofrisütőnként eltérhet).
Óvatosan kiszedjük a megsült gofrit, picit olajozzuk a formát, és mehet bele a következő adag.
Az elkészült gofrikat ne pakoljuk egymásra melegen, mert a gőztől elpuhulnak, összenyomódnak.
Porcukorral, lekvárral, pudinggal, csokiöntettel tálalhatjuk.
Frissen langyosan, és később hidegen fogyasztva is finom.
A megadott mennyiségből kb. 8 db „virág” alakú vagy 16 db „négyzet” alakú gofri lesz a sütő mintázatától függően.
|