Linzer / Isler
Hozzávalók:
60 dkg liszt
40 dkg margarin (puha, de nem olvasztott!)
20 dkg porcukor
1,5 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
2 db tojássárgája
reszelt citromhéj
A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk kézzel, vagy a robotgép dagasztó karjával.
3 – 4 mm vastagságúra nyújtjuk és tetszőleges formájú szaggatóval kiszaggatjuk (picit lisztezzük, ha ragad).
Sütőpapíros tepsire helyezzük és 180 fokon pár perc alatt megsütjük (ne barnuljon meg!).
Ha kihűlt, az aljánál fogva ragasszunk össze kettőt lekvárral.
- a linzert, amelyre csokit is csurgathatunk, porcukorral meghintve tálaljuk
- az islert mártsuk olvasztott csokoládéba (fehércsokival, cukormázzal, cukorgyöngyökkel tovább díszíthetjük)
- diós tetejű: sütés előtt a nyers kiszaggatott tésztát kenjük le tojásfehérjével, és szórjuk meg cukrozott dióval (darált dió + kristálycukor)
A linzert / islert 2 nappal korábban készítsük el, hogy tálalásig megpuhuljon!
|