|
Mustáros hús
Hozzávalók:
sertés karaj, vagy comb, egyéb sütni való hús
mustár
fokhagyma
hús fűszersó
bors
2 dl fehérbor
A felszeletelt húst megszórjuk fűszersóval, borssal, majd kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk.
Jól megkenjük mustárral, majd fokhagymaszeletekkel gazdagon megszórjuk.
2 dl fehérborral meglocsoljuk és alufóliával letakarva kb. 40 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát és szép színűre lesütjük.
Egész karajt is süthetünk így, de akkor a sütési idő akár másfél óra is lehet, az a lényeg, hogy a hús omlósra süljön. Ha elkészült, a karajt felszeleteljük, és a mustáros mártással meglocsoljuk, hogy ne legyen száraz.
Köretnek leginkább rizs illik hozzá, de krumplival, vagy kenyérrel is finom.
| |