|
Pizzás kifli
Hozzávalók a tésztához:
1 kg liszt
1 teáskanál só
2 dl étolaj
fél liter forró tej
1 teáskanál cukor
porélesztő 1 kg liszthez (vagy 5 dkg élesztő a meleg, cukros tejben felfuttatva)
Hozzávalók a töltelékhez:
1 nagy tubus pizzakrém
30-35 dkg gépsonka
20-25 dkg trappista sajt
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 5 egyforma cipót formázunk belőle, melyeket 30 percig pihentetünk. Ezután a cipókat egyesével kinyújtjuk kör alakúra, majd egy cipót 16 cikkre vágunk.
A cikkeket vékonyan megkenjük pizzakrémmel, majd gépsonka és trappista sajt szeletet teszünk rá.
Feltekerjük kifli formára és tepsibe rakjuk, tetejét megkenjük tojássárgájával, szezámmagot szórunk rá, megsütjük.
A megadott mennyiségből kb. 80 db kifli lesz!
| |