Mirinda szelet
Tészta:
6 tojássárgáját 6 evőkanál porcukorral habosra keverünk. Hozzáadunk 1 dl étolajat, 3 evőkanál vizet, 4 evőkanál lisztet, 1 csomag sütőport, 2 evőkanál kakaóport és a 6 tojás kemény habbá vert fehérjéjét. Előmelegített sütőben megsütjük.
Krém:
25 dkg (1 kocka) margarint habosra keverünk 20 dkg porcukorral, majd 25 dkg túróval és 1 csomag vaníliás cukorral.
Máz:
Egy lábasban 2 dl Mirinda üdítőben elkeverünk 2 csomag vaníliás pudingport, majd további 5 dl üdítőt hozzávegyítünk és megfőzzük. Ha kihűlt, a krém tetejére kenjük.
Rövid ideig hűtőbe rakjuk, így könnyebben szeletelhető.
|