Krémes
Hozzávalók:
3 tojás
8 tojás fehérje (sárgája megmarad, azt másra kell hasznosítani)
35 dkg kristálycukor
4,5 evőkanál víz + 8 dl víz
15 dkg liszt
fél csomag sütőpor
3 csomag vaníliás pudingpor
2 csomag tejszín ízű habpor
2 csomag habfixáló
(előző két hozzávaló helyett Habmester is jó)
Tészta (alja):
3 tojás sárgáját 15 dkg kristálycukorral kikeverünk.
Hozzáadunk 15 dkg lisztet, fél csomag sütőport, 4,5 evőkanál vizet, és a 3 tojásfehérje felvert habját (piskóta tészta lesz belőle).
Előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük.
(Másként készítve leveles tészta is használható az aljának).
Középső sárga krém:
8 dl vízben 3 csomag vaníliás pudingport megfőzünk.
8 tojásfehérjéből habot verünk, majd hozzáadunk 20 dkg kristálycukrot és végül a még forró pudingos krémet. (Fontos, hogy forró legyen, mert így köt meg majd a megfelelő állagra!)
A piskótatésztát négyzetes formába tesszük, majd rátesszük a krémet. (Ha nincs forma, pl. cipős doboz is jó alufóliával kibélelve).
Teteje:
2 csomag tejszín ízű habpor, 2 csomag habfixálóval felverve.
(Előzőek helyett Habmester-t is használhatunk, de az drágább).
A sütemény tejszínes tetejét díszíthetjük még reszelt gesztenyével, cukormázzal, tortadarával.
|