Puncs szelet
Tszta:
8 tojssrgjt, 40 dkg porcukorral, 25 dkg margarinnal kikevernk.
Hozzadunk 30 dkg lisztet, fl csomag stport s a 8 tojs felvert habjt.
Elmelegtett stben megstjk.
Tltelk:
Az elkszlt piskta szleit 1 ujjnyira levgjuk, majd egy tlba morzsoljuk. 1 rum aroma s 3-4 kanl lekvr hozzadsval sszelltjuk a tltelket.
A pisktt ktfel vgjuk, a vgott felleteket nagyon vkonyan megkenjk lekvrral.
A lekvros felletek kz tesszk a tltelket.
Egy kicsit leslyozzuk a stemny tetejt, hogy szpen sszeilleszkedjen.
Mz:
15 dkg porcukrot, 1 vrnarancs aromval, 2 kanl forr vzzel kikevernk (kb. 10 percig kell keverni a megfelel llag elrsig!) s a stemny tetejre kenjk.
Megvrjuk, mg megszilrdul a mz, majd kssel vatosan szeleteljk.
|