Kókuszos-kávés szelet
Tészta:
7 tojásfehérjét kemény habbá verünk, majd 20 dkg cukor hozzáadásával tovább verjük (kb. fél percig, míg a cukor elolvad), ezután hozzákeverünk 20 dkg (2 csomag) kókuszreszeléket, 6 evőkanál lisztet és 1 csomag sütőport.
Előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsiben, 180 fokon megsütjük (kb. 25 perc alatt).
(A tepsi mérete kb. 25 x 30 cm vagy 20 x 34 cm legyen).
Krém:
Elsőként főzzünk le 4 adag feketekávét, majd tegyük félre.
Ezután tegyük fel a vizet forralni, mivel a krémet gőz felett fogjuk elkészíteni!
Egy fémtálban 7 tojássárgáját 20 dkg cukorral kikeverünk, majd 4 adag feketekávéval és 4 evőkanál rétesliszttel gőz fölött kevergetve sűrűre főzzük.
Miután a krém langyosra hűlt, elkeverünk benne 25 dkg margarint.
A krémet a kihűlt kókuszos tészta tetejére kenjük, és tetszés szerint tortadarával, reszelt csokoládéval (pl. sport szelet, vagy tortabevonó) megszórjuk.
Vizes késsel szeleteljük.
Ezt a finom kávés krémet sima piskótára is alkalmazhatjuk.
|