Puncs szelet
Tészta:
8 tojássárgáját, 40 dkg porcukorral, 25 dkg margarinnal kikeverünk.
Hozzáadunk 30 dkg lisztet, fél csomag sütőport és a 8 tojás felvert habját.
Előmelegített sütőben megsütjük.
Töltelék:
Az elkészült piskóta széleit 1 ujjnyira levágjuk, majd egy tálba morzsoljuk. 1 rum aroma és 3-4 kanál lekvár hozzáadásával összeállítjuk a tölteléket.
A piskótát kétfelé vágjuk, a vágott felületeket nagyon vékonyan megkenjük lekvárral.
A lekváros felületek közé tesszük a tölteléket.
Egy kicsit lesúlyozzuk a sütemény tetejét, hogy szépen összeilleszkedjen.
Máz:
15 dkg porcukrot, 1 vérnarancs aromával, 2 kanál forró vízzel kikeverünk (kb. 10 percig kell keverni a megfelelő állag eléréséig!) és a sütemény tetejére kenjük.
Megvárjuk, míg megszilárdul a máz, majd késsel óvatosan szeleteljük.
|