Sport szelet
50 dkg darált háztartási kekszet 4 evőkanál kakaóporral összekeverünk.
Egy lábasban 25 dkg (1 kocka) margarint, 20 dkg kristálycukorral, 2 dl tejjel összemelegítünk annyira, hogy a margarin és a cukor elolvadjon.
A meleg keveréket ráöntjük a kakaóporral összekevert kekszre, majd rummal vagy rumaromával ízesítjük.
Jól összedolgozzuk a masszát, és folpackkal kibélelt téglalap alakú műanyag tálba, vagy tepsibe nyomkodjuk (a massza réteg ne legyen vastagabb 2,5 cm-nél).
Betesszük a hűtőbe, közben elkészítjük a csokoládémázt.
2 tábla tortabevonót 2 evőkanál étolajjal gőz felett felolvasztunk.
Kivesszük a hűtőből a masszát és ráöntjük a csokoládémázt. Ha megkötött, felszeleteljük és máris fogyasztható.
Kisebb adagban is készíthető, nagyon finom, ha már egy napot állt a hűtőben, mert akkor teljesen összeérnek az ízek.
|