|
Almás pite
Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 tojás a tésztába + 1 tojás a kenéshez
20 dkg margarin
15 dkg cukor
csipet só
1 kis doboz tejföl
1 kg alma
baracklekvár
porcukor
Először elkészítjük az almás tölteléket:
1 kg almát meghámozunk, lereszeljük, és lábasban feltesszük főni. Amikor megpárolódott, cukorral, fahéjjal ízesítjük, és néhány kanál baracklekvárt is keverünk hozzá. Félretesszük.
Ezután elkészítjük a tésztát:
50 dkg lisztből, 1 csomag sütőporral, 2 tojással, 20 dkg margarinnal, 15 dkg cukorral, csipet sóval, és annyi tejföllel, hogy jól nyújtható legyen, tésztát gyúrunk. Kettévesszük és kinyújtjuk.
Az egyik részt tepsibe tesszük, megkenjük a párolt almával. A másik tésztalapot ráhelyezzük, tojással megkenjük a felületét, villával 3 cm-enként megszurkáljuk, és megsütjük.
Amikor kihűlt, kockákra vágjuk, porcukorral meghintve tálaljuk.
| |