Gesztenyés szelet
Tészta:
6 tojássárgáját kikeverünk 6 evőkanál cukorral.
Hozzáadunk 6 evőkanál réteslisztet, 1 csomag sütőport, csipet sót, és a 6 tojásfehérje felvert habját.
Sütőpapíros tepsin, előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Krém 1:
Lábasban 3 evőkanál rétesliszthez apránként hozzákeverünk fél liter tejet, közben folyamatosan keverjük, hogy ne csomósodjon, és felfőzzük. Amikor besűrűsödött, levesszük a tűzről és kihűtjük.
Krém 2:
20 dkg margarint 20 dkg porcukorral kikeverünk, és hozzáadunk 1 csomag puha gesztenyemasszát.
Összekeverjük a két krémet, és a kihűlt piskótára simítjuk.
Tetejére csokoládét (sport szeletet) reszelünk.
|