Diós kosárka
Tészta:
28 dkg liszt
20 dkg margarin (puha, de nem olvadt, mert akkor a tészta elveszíti jellegét!)
8 dkg porcukor
2 tojássárgája
fél csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
A hozzávalókat összedolgozzuk, a tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vékonyra nyújtjuk. Ha ragacsos lenne, adjunk hozzá még egy pici lisztet!
Egy nagyobb kör alakú szaggatóval, vagy pohárral akkora köröket szaggatunk a tésztából, amivel ha a kosárkákat kibéleljük, a tészta a kosárkaforma pereméig ér.
Miután a tésztával vékonyan kibéleltük a kosárkákat, tepsire rakjuk, aljukra egy kis kanál lekvárt, vagy rumos meggyet teszünk.
Töltelék:
4 tojásfehérjét felverünk 20 dkg porcukorral, hozzáadjuk negyed citrom levét, 20 dkg darált diót. A tölteléket a kosárkákba adagoljuk, és előmelegített sütőben 180 fokon halványra sütjük.
Még melegen óvatosan kiütögetjük őket a formákból, és máris mehet bele a következő adag (ha nincs elég formánk).
|