Májas töltelék
Hozzávalók:
fél kg csirkemáj, darálva
2 karaj kenyér, melyet előzőleg víz és tej keverékébe áztattunk, majd kicsavartunk
3 tojás
1 fej hagyma felkockázva, olajon üvegesre pirítva
2 teáskanál ételízesítő
1 csapott kávéskanál őrölt pirospaprika
fél kávéskanál őrölt bors
2 evőkanál aprított petrezselyemzöld
A masszát egy tálban összedolgozzuk, majd kiolajozott őzgerinc formába önjük. Nagyobb mennyiségnél tepsiben sütjük. A tetejét meghintjük zsemlemorzsával.
180 fokra előmelegített sütőben fóliával letakarva 15-20 percig sütjük, majd fólia nélkül további kb. 25 percig.
Kockákra vágva tálaljuk.
Körettel, főzelékkel, vagy kenyérrel; melegen, hidegen fogyasztva is finom.
|