Kekszes almás
1 kg almát meghámozunk, lereszeljük. Lábasba tesszük, 5 dl vizet ráöntünk, 20 dkg cukorral ízesítjük, és kb. 10 perc alatt puhára főzzük.
Közben 3 csomag vaníliás pudingport 4 dl vízzel kikeverünk, az almához öntjük és kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik.
Egy kb. 28 x 23 cm-es tepsi alját 25 dkg négyzet formájú háztartási keksszel kirakjuk, és a már csak meleg almás krémet egyenletesen eloszlatjuk rajta (vigyázva, mert ha hirtelen öntjük, elmozdulhat a lerakott keksz).
A tetejére szép sorban a maradék 25 dkg keksz kerül (úgy rakjuk ki, mint az alsó réteget, a későbbi szeletelés végett).
Egy kisebb lábasban 4 evőkanál kakaóport 4 evőkanál porcukorral és 8-10 evőkanál vízzel kevergetve felforralunk. A tűzről levéve hozzáadunk 5 dkg vajat (margarint), és a kakaós mázat a keksz tetejére csurgatjuk.
Néhány órára hűtőbe tesszük, ezalatt megpuhul a keksz, összeáll a sütemény, így lehet majd szeletelni a kekszek mentén kockára.
|