|
Tatárbifsztek
Hozzávalók:
50 dkg nyers marha bélszín
1 tojássárgája
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
só
bors
pirospaprika
ételízesítő
mustár
ketchup
5 dkg vaj vagy margarin
50 dkg nyers marha bélszínt kétszer átdarálunk, hogy finom legyen az állaga, tálba tesszük.
Hozzáadunk 1 tojássárgáját, 1 fej vöröshagymát (lereszelve vagy apró kockákra vágva), kb. 3 gerezd fokhagymát (reszelve vagy fokhagymanyomón áttörve), 5 dkg vajat, és ízlés szerint az alábbiakkal fűszerezzük: só, bors, pirospaprika, ételízesítő, mustár (kb. 1 evőkanál), ketchup (kb. 1 evőkanál).
Összedolgozzuk és lefóliázott tálban minimum egy napig a hűtőszekrényben érleljük.
Pirítóssal kínáljuk.
Tatárbifsztek a kép bal oldalán, üvegtálban:
| |