Lebbencsleves
Hozzvalk:
10 dkg fstlt szalonna, felkockzva
1 fej hagyma felkockzva
rlt pirospaprika
20-25 dkg lebbencs vagy nagykocka tszta
50-60 dkg krumpli kisebb kockkra vgva
kolbsz karikk zls szerint
2 db marhahsleves kocka
bors
kmny (egsz vagy rlt)
telzest
s
1 paprika
1 paradicsom
petrezselyemzld
Elszr elksztjk az alapanyagokat.
- A krumplit megtiszttjuk, kisebb kockkra vgjuk, majd flretesszk egy ednyben, annyi vzben, ami ellepi, gy nem barnul, mg kszl a leves.
- 1 fej hagymt felkockzunk, flretesszk.
- 10 dkg fstlt szalonnt felkockzunk.
Egy kzepes mret fazkban a fstlt szalonnt kistjk, zsrjban zsemlesznre pirtjuk. Amikor megpirult, flrehzzuk a tzrl (nehogy meggjen a zsr) s kiszedjk belle a szalonnakockkat, amiket flretesznk.
A visszamarad zsiradkra rdobjuk a felkockzott hagymt, a lebbencs vagy nagykocka tsztt (szrazon ntjk a csomagolsbl egyenesen a fazkba) s visszatesszk a tzre. Addig pirtjuk kavargatva, amg a tszta hlyagosodni kezd, a hagyma lepirul. (kb. 3 perc).
Ezutn meghintjk rlt pirospaprikval, kavarunk rajta egyet s azonnal felntjk meleg vzzel, hogy a paprika ne gjen.
Beletesszk a felkockzott krumplit, kolbszkarikkat zls szerint, s 2 db marhahsleves kockt.
Fszerezzk: borssal, kmnnyel, s zls szerint telzestvel, sval.
1-1 felkockzott paprikt s paradicsomot is adhatunk hozz, de ez elhagyhat.
Lass tznl puhra fzzk.
Az utols 2 percben hozzadjuk a petrezselyemzldet s visszatesszk a szalonnakockkat.
![Lebbencsleves](//katakonyha.gportal.hu/portal/katakonyha/image/gallery/1266413105_80.jpg)
|