Kókuszos túrós
Tészta:
35 dkg liszt
25 dkg (1 kocka) margarin
15 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
2 tojás sárgája (ha pici a tojás, akkor 3 db)
1 púpos kávéskanál szódabikarbóna
2-3 evőkanál tej
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (ha szükséges, még egy kis lisztet adunk hozzá), majd 2 cipóra osztjuk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tepsi méretének megfelelően, majd behelyezzük az egyik tésztát a tepsibe (alá semmi sem kell, mert maga a tészta elég zsíros).
(Kb. 20 x 34 cm-es, vagy hasonló méretarányú tepsiben süssük!)
Krém:
50 dkg túró
20 dkg kristálycukor
10 dkg (1 csomag) kókuszreszelék
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál búzadara
1 kis doboz (2 dl) tejföl
2 tojásfehérje felverve habbá (pici tojás esetén 3 db)
Összeállítjuk a krémet és a két tésztalap között megsütjük.
A sütési idő előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. fél óra.
A kihűlt sütemény tetejére csokoládét olvasztunk.
Ezt a süteményt célszerű 1 nappal a fogyasztás előtt elkészíteni, mert frissen akár száraznak is tűnhet, de másnap már finomabb, mert akkor a lapok egy kicsit megpuhulnak, az ízek összeérnek.
Tipp:
Kókuszos-túrós palacsinta
Készítsük el a túrókrémet a leírás szerint, de a tojásfehérje habot hagyjuk ki belőle. Az így kapott nyers túrókrém tökéletes a palacsintába! Egy kis reszelt citromhéjjal vagy mazsolával is megbolondíthatjuk.
Természetesen az 50 dkg túróból nagy adag túrókrém lesz, ezért igény szerint csökkentsük az adagot.
|