Puncsos sütemény
Tészta:
6 tojássárgáját 6 evőkanál kristálycukorral kikeverünk.
Hozzáadunk 3 csomag puncs pudingport, 1 csomag sütőport és a 6 tojás felvert habját.
Sütőpapíros (vagy zsírozott, lisztezett) tepsiben, előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük.
Én egy 22 x 36 cm-es tepsiben szoktam sütni.
Rózsaszín tésztát kapunk.
Krém 1:
Egy kisebb lábasban 2 evőkanál rétesliszthez apránként hozzákeverünk 2 dl tejet, így nem csomósodik. Hozzáadunk 1 evőkanál cukrot, és sűrűre főzzük, kihűtjük.
Krém 2:
3 tojássárgáját 15 dkg porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral kikeverünk, majd 20 dkg margarint is hozzáadunk, és habosra keverjük.
Összekeverjük a két krémet és a piskótatészta tetejére simítjuk.
Hab:
3 tojásfehérjét 15 dkg kristálycukorral, pár csepp ecettel, gőz fölött kemény habbá verjük, majd a vajaskrém tetejére kenjük.
Csokoládét reszelünk rá (pl. sport szeletet, vagy tortabevonót).
|